Hund som blir slått på Cirkus Arnardo i Norge

En hund blir slått ved børsting på Cirkus Arnardo i Norge. I flere år har NOAH dokumentert og kartlagt hvordan dyr blir behandlet på norske sirkus, og konklusjonen er klar – dyrene blir trenet med vold og tvang og hører ikke hjemme i sirkus som underholdning for mennesker. Kameler, hester, elefanter, katter, hunder, lamaer og andre dyr i sirkus fortjener et liv i frihet og det er på tide å slutte med å tvinge de til å utføre krevende og harde fysiske triks for å glede underholdningstørste barn og voksne.

Mattilsynet avslørte i 2006 dårlige forhold for flere av dyrene på Arnardo. Sirkuset brøt reglene for innførsel av hunder, og dyrene var i dårlig forfatning. De hadde dårlig plass, og det fantes ikke blodprøve-dokumentasjon på at de hadde tilstrekkelig rabiesvaksine, uttalte Torunn Knævelsrud, seksjonssjef for dyrevern og dyrehelsepersonell i Mattilsynet, til bt.no.

Kontakt Arnardo og be de slutte med dyr. Forklar at folk flest vil fortsatt besøke sirkus, selv om de ikke bruker dyr som underholdning.

Sirkus Arnardo
tlf: 48304450
e-post: cirkuspost@arnardo.no