Fakta

Oppdatert 25.05.2023

Både dyresirkus og dyrehager spiller på barns uvitenhet og voksnes ønske om å gjenskape barndommens uskyld. Men for de fleste voksne er dette en falsk uskyld. De vet at elefanter som står på hodet i en manesje, eller løver som vandrer frem og tilbake bak gitter, ikke har et verdig liv. NOAH ber folk se dyrenes virkelighet bak kulissene og illusjonene.

Endelig i 2015 ble det slutt på eksotiske dyr i sirkus i Norge, etter NOAHs innsats. I 2017 kom formelt forbud. Men også dyr i dyrehager, dyr brukt i ulike konkurranser og dyr man møter på turist-turer til andre land, er underholdningsindustriens ofre. NOAH mener tiden er inne for at underholdning ikke skal gå på bekostning av dyr.

Her kan du lese om sirkus, zoologiske hager, dyrekonkurranser og misbruk av dyr til tyrefekting, dyrekamper og andre "turistattraksjoner", og faguttalelser om de ulike typene utnytting av dyr. Du kan lese om hvilke lover som gjelder for dyr i underholdningen i Norge, og om utenlandsk lovverk som har kommet lenger enn Norge. Finner du ikke svar på det du lurer på – se gjerne på vår «spørsmål og svar» side.

Hovedfoto: Unsplash