Bli aktiv

Oppdatert 24.03.2023

Det er mange måter å støtte NOAHs arbeid for dyrene. Her er noen konkrete ting du kan gjøre for å bidra i kampen for dyrene i underholdning:

  • Støtt NOAHs arbeid ved å bli medlem! NOAH er avhengig av støtte fra medlemmer for å kunne presse frem politiske endringer for dyrene. Ditt bidrag er verdifullt - støtt NOAH ved å bli medlem her. Inviter i tillegg venner, familie og kjente til å bli medlemmer. Du kan også gi en donasjon til arbeidet vårt for dyrene i landbruket til NOAHs kontonummer 7878.05.14336, ved å Vippse til kontoen 17420 (Noah gave), eller via PayPal
  • Hjelp oss med å spre informasjon om dyr i underholdning. Det er viktig at flere, og flere får informasjon om hvordan dyrene egentlig har det, og om hvorfor man ikke bør støtte underholdning på dyrenes bekostning. Derfor kan du helt gratis bestille løpesedler og plakater fra våre nettsider. Spør høflig om du kan få legge ut løpesedler på biblioteker, kaféer og utesteder, og hos lokale butikker. Husk at du også kan spre gode holdninger ved å snakke om dyrene med venner, og familie. Mange vet ikke hva som ligger bak sirkus, og dyrehager, eller hvorfor man bør unngå ferieaktiviteter som elefantridning, delfin-show o.l. Under fanen «Fakta» på denne siden finner du mange gode argumenter på hvorfor man ikke bør utnytte dyr for underholdning!
  • Vær aktiv for dyrene i sosiale medier- følg med på NOAHs arbeid via sosiale medier, og hjelp oss å spre budskapet ved å like, kommentere og dele poster. Følg NOAHs hovedside på facebook. Du finner oss også på TwitterInstagram og Youtube.
  • Du kan også hjelpe dyrene ved å engasjere deg politisk. Ta kontakt med lokalpolitikere, kommunen, og politikerne på Stortinget om saker du brenner for. Etter NOAHs arbeid har f.eks mange kommuner i Norge sagt nei til å sirkus med elefanter – Du kan bidra ved å kontakte lokale politikere i din kommune, og be dem vurdere å si nei til alle dyr i sirkus, eller si fra til dem om kommunen vurder å gi tillatelser til nye dyreparker, hestedrosjer m.m
  • Vis din støtte for dyrene ved å bruke produkter med gode budskap! Vi har både t-skjorter, singletter, gensere, handlenett og buttons i nettbutikken vår. Når du bruker NOAHs produkter sprer du budskapet og støtter i tillegg NOAHs arbeid ved at inntektene fra salget går til arbeidet vårt for dyrene. NOAHshop finner du her.
  • Bli frivillig og delta på NOAHs arrangementer. I over 10 år har f.eks NOAH arrangert markeringer utenfor sirkus i Norge. NOAH har frivillige over hele landet som deltar på markeringer for dyrene. Ta gjerne kontakt med vår koordinator på frivillig@dyrsrettigheter.no om du vil være med!
  • Velg dyrevennlig når du er på ferie. Vær bevisst på at dyr i stor grad utnyttes for underholdning, både i Norge, og rundtom i verden. Unngå attraksjoner som dyreparker, ridning på kameler, elefanter m.m, fotografering sammen med ville dyr, delfinshow, tyrefekting o.l. Les gjerne mer om dyrevennlig turisme her.
  • Skriv leserinnlegg: Vær med å sette fokus på dyr i underholdning ved å skrive om dem! Enten som leserinnlegg til aviser eller på din egen blogg. Leserinnlegg skaper ofte debatter, og øker dermed den allmenne fokusen på dette temaet. Liste over norske aviser finner du her, og gode argumenter du kan bruke i teksten din finner du under fanen "fakta" på denne nettsiden.
  • Hjelp til med å melde fra om, og dokumentere dårlig dyrehold. Dersom du er vitne til at dyr utsettes for lovbrudd på sirkus, i dyrehage, på hundeutstilling, eller lignende, ta video/bilde for å dokumentere, og ta kontakt med politiet og/eller Mattilsynet. Du kan også bidra ved å varsle oss i NOAH på support@dyrsrettigheter.no
  • Signere NOAHs underskriftskampanjer. NOAH har startet flere ulike underskriftskampanjer for å legge press på myndigheter og beslutningstakere om å gjøre endringer som sikrer velferden til dyrene. Her kan du signere vår underskriftskampanje for et forbud mot tyrefekting. Her kan du signere vår underskriftskampanje for å protestere mot mishandling og dreping av spanske jakthunder.

 

Hovedfoto: NOAH